Наводнение в Тбилиси. Животни се разхождат по улиците на града /видео/
Секция: СВЯТ
14 Юни 2015 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наводнение в Тбилиси. Животни се разхождат по улиците на града /видео/

/КРОСС/ 10 души станаха жертви на наводненията в Тбилиси. Няколко района на грузинската столица са под вода заради силния дъжд, излял се над града в неделя. Разрушени са много пътища и жилищни сгради.
За ликвидиране на последствията от страшното бедствие по разпореждане на премиера Ираклий Гарибашвили е създаден извънреден щаб, който се координира от Съвета по кризисни ситуации и държавна сигурност.
В спасителните операции са задействани хеликоптери и силите със специално предназначение. Командоси заедно с ветеринари ловят из наводнените улици хищници, които са избягали от останалия под вода зоопарк. По данни на МВР и доброволци са избягали пет тигри, шест лъва, 13 вълци и черна пантера.
Заради дъжд преляла река Vere, наводнения Тбилиси зоологическа градина, от която са избягали животни. Тбилиси кмет David Narmania каза, че в града в момента се търси в 32 хищниците - са ангажирани в операцията по търсене, включително силите на МВР. Всички жители на столицата са били помолени да не напускат дома.

Според вестник "Apsny" по улиците остава много по-малки животни, няколко мечки и тигър. Някои хищници, включително 6 вълци са били убити. Очевидци съобщават също, че е бил убит от двама лъвове и тигри.
Властите все още не са обявили щетите от наводнението.

video: https://www.youtube.com/watch?v=V7qcsOJUe84
video: https://www.youtube.com/watch?v=bk-7e1Yjoq4