Избягали от Бареков правят нова партия?
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юни 2015 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Избягали от Бареков правят нова партия?

Варна /КРОСС/ Бившите депутати от ББЦ Светлин Танчев, Георги Ковачев и Борислав Иглев, които основаха гражданското движение „Бъдеще и развитие за България", имат амбицията да създадат нова партия. За момента политическият съюз е подкрепен от Земеделски народен съюз, Съюз на свободните демократи, Български демократичен съюз "Радикали" и "Гергьовден". Очаква се към новата организация да се присъединят поне още две политически сили, обяви във Варна Светлин Танчев.
Целта е до местните избори структурите да бъдат синхронизирани, а впоследствие съюзът да прерастне в единен политически субект. До седмица ще стане ясно и неговото име, както и кой ще го председателства. Основните акценти в работата ще бъдат икономика, образование и съдебна система.
Новата политическа формация ще се яви на изборите като съюз с централна регистрация, а амбицията е във всяка община да има кандидат.
Светлин Танчев увери, че остава верен на идеите си и призова за нов политически стандарт и хигиена в политиката, съобащва Дарик.