Пияни посетители тормозят животните във варненския зоопарк
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юни 2015 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пияни посетители тормозят животните във варненския зоопарк

Варна /КРОСС/ Посетители в нетрезво състояние проявяват агресия във варненския зоопарк. Макар че пред всички животни има прегради, те се опитват да ги прескачат и да дразнят животните, оплака се пред Дарик директорът на зоологическата градина Иванка Стоянова. Друг проблем е своеволното хранене през решетките.
„Храната, която ние консумираме, не е полезна за нашите питомци. Ние имаме хора, които се грижат за тях, те имат диета. Ние можем да ядем два-три дни едно и също, но при животните всеки ден храненето е различно", обясни тя.
В момента във варненския зоопарк има 360 животни. Най-новото попълнение е лопатарче, родено на 4 юни. Именно то е най-младото животно в градината. Бебета се очакват и при маймуните. Най-възрастна от всички питомци е мечката Свобода, родена през 89-та година. Новородените вълчета днес навършват 40 дни и все още не са кръстени. Те са при майка си и вече се правят опити бебетата да се извеждат на светлина.
Мечката, лъвът и вълците са сред любимците на децата, тъй като те ги свързват с приказните герои, но обичта на посетителите печелят и зайчетата, посочи Стоянова.
До момента 15 животни от зоопарка са намерили осиновители, които са поели тяхната издръжка.