Депутатите изслушаха министър Бъчварова за напрежението в ромските махали
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2015 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите изслушаха министър Бъчварова за напрежението в ромските махали

/КРОСС/Представители на всички парламентарно представени сили се срещнаха с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод възникналото напрежение в Гърмен, столичния квартал "Орландовци" и в други ромски махали. 

Министър Бъчварова увери депутатите, че МВР работи за стабилизиране на положението и се обърна с апел към медиите да спомогнат хората да бъдат успокоени. В момента МВР решава проблеми по конкретни ситуации, но планира да работи и по конкретни политики. Тази дейност е по-бавна, но дава много по-добри и устойчиви резултати, посочи Бъчварова. 

Като инициатор на срещата от името на Патриотичен фронт Валери Симеонов обобщи, че всички участници в срещата са се обединили около това, че трябва да се подкрепят действията на МВР. Не трябва да се допускат провокации, които ще направят процеса на стабилизация труден, вече има създадена организация, каза още Симеонов. Той уточни, че силното полицейско присъствие ще осигури стабилност, а другите реорганизации, създадени от министерството ще доведат до мобилност на екипите им.
Участниците в срещата обобщиха, че тя е била изключително навременна и полезна, а варианти за разрешаването на подобни проблеми ще бъдат коментирани и в Комисията по вътрешен ред и сигурност.