Легендата Кен Хенсли посреща Джулая в Тутракан
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Юни 2015 21:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легендата Кен Хенсли посреща Джулая в Тутракан

/КРОСС/ Прочутият за редица поколения рокаджии Кен Хенсли, който е един от двамата основатели на легендарната банда „Юрая Хийп", заедно с Мик Бокс, ще посрещне утрото на 1 юли в Тутракан, където ще изпее знаменития си хит „July Morning".
Само преди броене часове Кен Хенсли е потвърдил участието си за посрещането на Джулая в Тутракан. Той ще пристигне от Мадрид през Букурещ и ще бъде настанен в една от луксозните къщи в също така емблематичната рибарска махала в Тутракан.
Джулая в Тутракан се превърна в запазена марка, тъй като край дунавския бряг преди изгрева в първия ден от юли през последните години, се събират хиляди почитатели и фенове от цялата страна.
Джулая, по името на едноименната песен на легендарната банда „Юрая Хийп"-„July Morning", чийто автор е тъкмо Кен Хенсли, е уникален за Европа и света празник, тъй като не съществува в други страни, освен в България. Кен Хенсли е автор или съавтор на повечето от превърналите се в легендарни композиции на още по-легендарната група „Юрая Хийп", сред които са „Look at Yourself", „Lady in Black", „Easy Livin", разбира се - „July Morning" и др. Всичко това превръща Хенсли в една от най-значимите фигури в историята на рок музиката в света. Припомняме, че в кулминацията на традиционният празник в Тутракан „Огненият Дунав" - около 25 юли, се очаква да пристигне и самата легенда „Юрая Хийп".
В програмата за Джулая за 1 юли край Тутракан, която ще започне в 20:00 часа на 30 юни и ще приключи с изгрева на слънцето на 1 юли, са включени изпълнения на групите „Анекдот", „Вход свободен", „Crush", „Bad City", „Iris", „Ignore the Nate", „Tina and friends", „Blood Sugar", Сашо Санеца, Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд".
Празникът се организира от Община Тутракан, съобщава paralel44.com.