Бил Гейтс: Следващата революция са самоуправляващите се автомобили
Секция: Технологии
27 Юни 2015 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бил Гейтс: Следващата революция са самоуправляващите се автомобили

/КРОСС/ Самоуправляващите се автомобили ще бъдат следващата революция и ще доведат до много промени в живота на хората, прогнозира основателят на Microsoft Бил Гейтс по време на конференция на Financial Times.

Истинската революция и пълна промяна на шофирането и логистиката ще се случи, когато самоуправляващите автомобили бъдат напълно готови. Компанията, която ще реализира тази технология преди всички, може да е Uber, отбеляза Гейтс.

В момента Uber е просто реорганизация на труда в по-динамична форма. Това обаче не е от особено значение, защото Uber е и компанията с най-голям бюджет за проучване и разработка на автономни автомобили, и именно това, а не сегашният й бизнес ще бъде нейно основно предимство, отбеляза Гейтс.

Човечеството се намира в периода на най-бързи иновации в историята - толкова бързи, че все още не е ясно как ще се отразят на икономиката. Въпреки това, все още има много работа. Роботите още дълго време ще са с ограничени възможности и пазарът на труда засега не е застрашен от сериозни промени. Въпреки това в бъдеще ще става все по-трудно за хората със средно или по-ниско образование, коментира Гейтс.