В. Сидеров: Американските служби дестабилизираха Европа
Секция: Православие
27 Юни 2015 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В. Сидеров: Американските служби дестабилизираха Европа

/КРОСС/ Председателят на „Атака" Волен Сидеров участва в XXII генералната асамблея на Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП) в австрийската столица Виена. Тема на дискусиите беше „Историческите православни общности в Европа и света".

Пред парламентаристи от 27 страни Сидеров заяви, че американските служби и Пентагонът дестабилизираха Европа и днес Старият континент е в ценностен разпад.

„Живеем във време на война срещу православието. Прогнозирал съм и горещи фази на тази война. Днес го виждаме ясно. Когато натовските самолети бомбардираха болници, жилища и църкви в бивша Югославия през 1999 г., те надписваха бомбите си с надписи „За вашето православие!" Надписите бяха нова проява на извратеното чувство за хумор от времето на Втората световна война", отбеляза Сидеров.

Всички виждаме как марионетното на Вашингтон правителство в Украйна убива православни, виждаме същото и в Близкия Изток - Ирак и Сирия. Виждаме как историческата люлка на християнството става кървава касапница и как културното наследство на първите християнски общности се унищожава от главорези, стимулирани от службите на САЩ, Израел, Саудитска Арабия и други сателити на Вашингтон, посочи Сидеров и припомни, че 12 години след американското нахлуване в Ирак, християнското население там е намаляло от 1,5 милиона на 150 хиляди души.

„С организирането на ислямски терор под форма на „борци за свобода" и „Арабски пролети", американските служби и Пентагонът дестабилизираха не само Изтока, но и Европа. Стотици хиляди нелегални емигранти нахлуха в Стария континент и довършиха дехристиянизирането на Европа, започнато от масоните по времето на Просвещението. Днес в Договора за ЕС няма позоваване на християнските ценности и на Бог, а на някакви „общочовешки", сякаш може да има човешки ценности без Бог", отбеляза Сидеров.

Упорството, с което Европа неглижира продължаващия разпад на ценностите, несъответствието между реалност и външен вид заприличва на клоунада, посочи той: „Европа днес е като пиян господин, когото улични крадци са обрали и съблекли по бельо, но той не вижда това, смята, че излъчва достолепие и настоява да влезе в изискания ресторант, където ходи обикновено, все едно, че нищо не се е случило".

Сидеров цитира статистически данни, според които най-разпространеното мъжко име в Осло е Мохамед: „Същото име е най-разпространено и сред новородените момченца в Лондон. В Париж най-много новородени момчета носят името Али, а в Берлин - Хасан".

Гей-браковете за узаконени в 13 от европейските държави. Сред тях са традиционно католически страни, като Испания, Ирландия и Португалия и нови членове на ЕС, като Естония. В други шест страни са разрешени гражданските съюзи между еднополови. Президентът на САЩ Обама бе преизбран през 2012 г. след публично изявление за узаконяването на гей-браковете. Впрочем в 37 щата на САЩ това вече е факт, припомни Сидеров.

Това предстои и в православни държави от ЕС. В Румъния вече има внесено предложение в парламента от депутат на зелените, в България има силен външен натиск това да стане, посочи той.

Тези факти не са пикантерия, а същинска заплаха за православните общности, подчерта предателят на „Атака" и припомни скандалното изказване на шведския външен министър Карл Билд, че „православието е главна заплаха за западната цивилизация".

Сидеров призова православните общности и народи в Европа и света за единство против бесовската битка срещу най-голямата православна държава в света - Русия - „битка, която богоборческият Вашингтон води само затова, че Русия има свой път на развитие и не иска да приеме наложени отвън правила".

На форума Сидеров заяви, че много от държавите са имали трагична историческа участ и са попадали под инославно робство векове наред. „Русия е останала през това време основната твърд на Православието и без нейното съществуване всички православни по света са застрашени от претопяване и буквално, от физическо унищожаване. Затова руската, евразийската кауза е кауза на нас - православните парламентаристи, и ние не трябва да я крием и завоалираме под никакви форми", категоричен е той.

„Да не се страхуваме от днешните противници на православието, да не се подлъгваме от привидната сила на богоборчески империи като САЩ и да не униваме", призова Волен Сидеров.