Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
29 Юни 2015 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Брюксел.

На 29 и 30 юни председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще участва в 22-та Среща на върха на председателите на парламентарни групи на партиите-членки на Европейската народна партия (ЕНП). Форумът ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел.

***
София.

В 9:00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще открие кръгла маса на високо равнище „Младежката заетост - предизвикателства и решения".

***

Бургас.

От 12.00 часа, в зала „Компас" на хотел „България" в Бургас, ще се проведе пресконференция с участието на народните представители от ПГ на Коалиция „БСП лява България" Петър Кънев и Атанас Зафиров.

***

Бургас.

В 14:00 часа в залата на Областен информационен център РИОСВ-Бургас се организира информационна среща за представяне на резултатите по проект „Дейности по устойчиво управление на резервати и поддържани резервати в териториалния обхват на РИОСВ-Бургас, поддържащи и възстановителни дейности".

***

Бургас.

От 21.30 часа на открита сцена "Охлюва" ще бъде представен филмът "Searching for Sugarman"

***

Благоевград.

От 17:00 ч. Министерството на отбраната организира обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и „Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала Пленарна на Община Варна ще се състои публично обсъждане на проектозакон за промени в Закона за съдебната власт и в Конституцията на Република България, организирано от съдиите от Варненския апелативен район. Инициативата за публичните дебати по апелативни райони е по решение на Висшия съдебен съвет и ще бъде с участието на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, с министъра на правосъдието Христо Иванов и с членове на ВСС.

***

Варна.

От 11.00 часа в малък Арт салон на Радио Варна ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Уан-стоп-шоп услуги за устойчива интеграция на граждани на трети държави във Варна", който се реализира от екип на Сдружение „Бизнес Агенция"

***

Варна.

Oт 14.00 до 16.00 ч. в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 в морската столица Народният представител от ПП ГЕРБ - Варна д-р Руслан Тошев ще има приемен ден за граждани.

***

Видин.

От 18.00 ч. Община Видин организира празник по повод международния ден на р. Дунав под надслов „Обединяващата сила на Реката".
Събитието включва музикална програма на сцената на Художествената галерия и пускане на разноцветни балони от кораба „ Балканска принцеса". - не се отразява

***

Габрово.

От 11.00 ч. в Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" ще бъде отпразнуван Петровден.

***

Лясковец.

От 08.00 часа ще се проведе празнична Света литургия по случай храмовия празник на манастира - място: манастир „Св.Св. Петър и Павел" в Лясковец. От 19:00 часа ще се проведе Тържествена сесия на Общински съвет-Лясковец - място: заседателна зала на община Лясковец. От 19:30 часа ще се проведе тържествен ритуал и обявяване и награждаване на почетните граждани и заслужилите годишни награди - място.

***

Пловдив.

Oт 10.00 в Дом на културата "Борис Христов", гр. Пловдив Община Родопи организира стартираща пресконференция по проект "Повишаване на професионалната квалификация на служителите в Община Родопи".

***

Сливен.

Oт 11.00 часа Работна среща на тема „Проучване на трафика на деца в общините Сливен и Пазарджик" ще се проведе в зала „Май". Фондация "Партньори - България". Участие в срещата ще вземат посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан и постоянният представител на Франция към Службата на ООН и другите международни организации Ален Биро.

***

Силистра.

От 10.00 часа в Дунавския парк ще се проведе празник, посветен на 29 юни- Международен ден на река Дунав и 145 години Дунавски парк