Родни туроператори очакват туристи да заменят Тунис с България
Секция: Туризъм
29 Юни 2015 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родни туроператори очакват туристи да заменят Тунис с България

/КРОСС/Стотици западни туристи, записали почивки в окървавения от "Ислямска държава" Тунис, може да се пренасочат към родните курорти по морето, надяват се хотелиери от комплексите край Варна. Още часове след кървавата драма в Сус са започнали първите запитвания от западни туроператори да пренасочат групи от немци, французи, англичани и белгийци към Българското Черноморие, съобщава в-к "Стандарт".

"На някои от пазарите вече започва прехвърляне на чартърни полети, реални заявки към България очакваме след понеделник", обясниха от немския туроператор "REWE Touristik" за България. Има голяма вероятност у нас да летуват отказали се от ваканция в Тунис западняци, тъй като хотелската база и цените на двата пазара са идентични. В същата група влиза и Египет, където ситуацията със сигурността също не е от най-добрите.

Реален конкурент на българския пазар обаче е Турция. Тя отдавна е позната и наложена дестинация на немския пазар, за разлика от България, която се рекламира повече от скромно. А и заради отлива на руснаци южната ни съседка сви до 40-45% цените на резервациите last minute, коментираха още от"REWE Touristik" .