20 кредита от КТБ се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити
Секция: ИКОНОМИКА
29 Юни 2015 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20 кредита от КТБ се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити

София /КРОСС/ 20 кредита от Корпоративна търговска банка (КТБ) се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях хора.
Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити, които разследват Корпоративна търговска банка, са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването. От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Тъй като почти всичко в отчета е заличено заради банковата тайна, конкретни резултати към момента не се оповестяват. Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях хора.
Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.
Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ, съобщава БНР.