Мощен взрив избухна в училище в Сунгурларе /обновена/
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2015 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мощен взрив избухна в училище в Сунгурларе /обновена/

Бургас /КРОСС/ Мощен взрив избухна в СОУ „Христо Ботев" в град Сунгурларе, където се обучават 700 деца. По чудо няма жертви и пострадали, тъй като в момента, в който е избухнала бомбата в сградата е нямало хора. Изпочупени са прозорците и дограмите, цялата фасадна част на сградата е порутена. Бомбата е хвърлена в движение на козирката над парадния вход - под прозореца на директора Николай Русев.
„Атентатът не е свързан със саботиране на учебния процес, тъй като всички ученици от 1-ви до 12 клас вече са разпуснати, имаме само 2-ма, които са на поправителни, но едва ли имат интерес да поемат подобен риск", каза директорът Николай Русев пред Флагман.бг. В училището се обучават предимно деца от ромски и турски произход , българчетата са едва 15%.
Според очевидец става въпрос за хвърлена граната.

От полицията в Бургас съобщиха, че сигналът за задействано взривно устройство е получен около 8.30 часа тази сутрин. Сигналът е подаден от служител от охраната на местното училище, когато пристигнал на работа и видял счупени няколко стъкла на фасадата на сградата. При последвали разговори с живеещи в близост до училището е установено, че около 4 часа чули шум като от взривена пиратка. Извършен е оглед на местопроизшествието, установено е, че от взрива са счупени две стъкла и прозоречна врата на тераса. При инцидента няма пострадали. Иззети са веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Сунгурларе.

Очаквайте подробности