Русия ще продължи да подкрепя Сирия
Секция: Русия
29 Юни 2015 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия ще продължи да подкрепя Сирия

/КРОСС/ Политиката на Русия на подкрепа на ръководството и народа на Сирия, които в момента се противопоставят на терористична агресия, ще остане непроменена. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с външния министър на Сирия Уалид Муалем.

„Ние виждаме колко трудно се развива ситуацията в Сирия, свързана най-вече с агресията на международния тероризъм. Разбираме, че в такава обстановка винаги успехът се съчетава и с някои проблеми, може да има и военни неуспехи. Но ние сме сигурни, че в крайна сметка сирийският народ ще победи. И нашата политика, насочена към подкрепата на Сирия, сирийското ръководство и сирийския народ, остава непроменена“, заяви руският президент, цитиран от РИА Новости.

Сирия и страните от региона трябва да се обединят в борбата срещу „Ислямска държава“, своя принос за това са готови да дадат и Турция, и Йордания, и Саудитска Арабия, а Русия е готова да допринесе за установяването на диалог между страните, заяви руският държавен глава.

„Ако сирийското ръководство сметне това за целесъобразно и възможно, ние ще направим всичко необходимо, за да ви подкрепим. И ще използваме добрите си отношения с всички страни от региона за това, най-малкото да направим опит да създадем такава коалиция“, каза Путин.

По-късно на пресконференция със сирийския му колега Уалид Муалем руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че усилията на Сирия за борба с терористите от „Ислямска държава“ в момента не са достатъчни, и затова е необходимо да бъдат координирани усилията на всички страни. Лавров съобщи също, че Русия ще окаже помощ на Сирия в разрешаването на социално-икономическите проблеми, а също така и в укрепването на отбранителната способност.