Обстановката в община Троян се нормализира
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2015 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обстановката в община Троян се нормализира

/КРОСС/ Обстановката в община Троян постепенно се нормализира, след като от поройните дъждове през последното денонощие част от притоците на река Осъм излязоха от коритата си и заляха пътища в по-високите части от региона.
Още от сутринта екипи на общинската фирма "Комунални услуги" и местното ВиК отводняват и почистват от калта и камъните засегнатите пътни участъци и канавки в районите на селата Чифлик, Бели Осъм, Черни Осъм, Шипково, Терзийско и Балканец. Кметът на община Троян Донка Михайлова съобщи, че няма пострадали хора и животни и наводнени домове на жителите на шестте села:
Осигурена е проходимост на всички пътища. В момента се работи по осигуряване на проводимостта на запушени канавки. Водата вече не приижда. Оттича се постепенно и се намалява нивото на водата в речните корита и притоците. Започна измиването на общинските пътища от калта. Не сме констатирали опасност от нови свлачища.
От падналите през последното денонощие валежи нивото на река Осъм в Ловеч се покачи с почти два метра. Най-много дъжд валя по високите части на Троянско, където бяха измерени количества между 50 и 65 литра на кв.м., съобщава БНР.