Във Фейсбук тръгна подписка срещу Тео
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2015 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Във Фейсбук тръгна подписка срещу Тео

/КРОСС/След големия фурор от известния учител по физика Теодосий Теодосиев група граждани от Казанлък организират подписка срещу него.

Подписката се инициира срещу учителя, а не срещу училището, уточняват инициаторите. В не един от коментарите в мрежата се отбелязва професионализмът на учителите и качеството на образование в училището.

Група във Фейсбук призовава родители, ученици и учители, които не одобряват метода на преподаване, оценяване и въобще общото поведение на учителя по физика Теодосий Теодосиев в ПМГ "Никола Обрешков" - Казанлък, да се присъединьт в протеста и да сложат своя подпис под жалбата срещу него. Поканен да се присъедини е и директорът на училището.

След не една извоювани победи на международни състезания и скоро след като правителството реши да отпусне средства за школата на известния физик, който пребори редица далеч по-известни имена доскоро от неговото в "Мъж на годината", днес срещу Тео расте недоволство.

Според Селвет Качан, един от организаторите на протеста, учителят пишел масови тройки на своите ученици в гимназията, по-висока оценка получавали само тези, които посещават школата му. За учебната година, която приключва, е оставил и няколко двойки, според Качан, неоснователно.

Двойки за годишна оценка не говорят за авторитет и работещи методи, по-скоро точно обратното, смята друг потребител.

Най-лошото е, че наистина децата нямат добри знания по физика, не защото не искат да учат, а защото така се преподава, твърдят родители, които се включват в протеста срещу Тео.

Крайно време е на някой да му направи впечатление, че не е нормално деца с много добър и отличен успех да имат слаби оценки само по физика, подчертават те.

Показаха го два пъти по телевизията и той си повярва, че е голямата работа, негодуват граждани.

Теодосиев се е помислил за велик и недостижим. Относно методите му на преподаване има учебен план и учебен материал ,които трябва да се следват. Не е редно на ученици от девети и десети клас да се преподава като на студенти втори курс в технически университет. Моите уважения към г-н Теододиев, никой не му отрича заслугите, но е време вече да се отдаде на заслужен отдих, обяснява проблема друг родител.

Нека Тео развие още по-силно школата си. А ПМГ да се лишат от неговия авторитет и да си вземат конвенционален преподавател, е едно от предложенията за решаване на проблема.

В отговор на всички обвинения потребител пише: Тео си има високи изисквания. За него (и за всеки уважаваш себе си и дисциплината си преподавател) винаги знанията са били по-важни от оценката. Вдигнал е високо летвата и телевизори & телефони за него са отклонение на вниманието. Толкова ли не му разбрахте методите и изискванията. Не е там от вчера. Вие бяхте ли в час на Тео да видите как преподава, изпитва и оценява? От всяко дърво свирка не става. Искайте втори физик за тия които нямат намерение да се занимават с физика професионално. Повечето му възпитаници станаха хора и за съжаление са къде ли не по света - не само защото разбират от физика ами защото имат изградени навици, мотивация и преуритети. Ама само чакате някой да изплува над помията и веднага го фрасвате по-главата да влезе обратно. Аман!