Кой взриви директорския пост в училището в Сунгурларе?
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2015 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кой взриви директорския пост в училището в Сунгурларе?

/КРОСС/Мощен взрив избухна в понеделник сутрин в СОУ „Христо Ботев" в град Сунгурларе. В училището се обучават над 700 деца, но поради ранния час на нападението пострадали няма. Изпочупени бяха прозорци и дограми на директорския кабинет.

Пред Нова телевизия директорът на учебното заведение сподели, че от няколко месеца получава заплахи, които касаят и него и семейството му.

„До вчера гледах малко несериозно на тези заплахи и обвинения, но след вчерашния взрив се притеснявам сериозно за живота и здравето на семейството ми и малкия ми син", коментира за „Здравей, България" директорът на СОУ „Христо Ботев" в град Сунгурларе Николай Русев.

В тв ефира той показа две заплашителни писма, които е получавал, съответно през февруари и март тази година.

На едното писмо пише: „На крадците им режат пръстите на ръцете и едното ухо по желание". Другият заплашителен текст завършва по следния начин: „Не забравяй, че имаш малка внучка".

Николай Русев коментира, че е на директорския пост от 23 години и предположи, че това място сигурно е апетитно за много хора.

„Откакто въведоха делегираните бюджети, средствата, които влизат в училището са доста повече в сравнение с предишните години. В сградата на начален курс се намира единствената зимна градина в България с естествени цветя. Правени са много проверки и от прокуратурата, и от инспектората. Едва ли има училище, което да има четири комплексни проверки", добави директорът на училището.