53 години след смъртта на Мерилин Монро надгробната й плоча бе продадена на търг за 215 500 долара
Секция: Шоубизнес
30 Юни 2015 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
53 години след смъртта на Мерилин Монро надгробната й плоча бе продадена на търг за 215 500 долара

/КРОСС/Надгробната плоча на холивудската икона Мерилин Монро беше продадена за 215 500 долара в събота по време на аукцион в "Бевърли хилс", на който бяха предложени и други вещи, принадлежали на звездата.

Цената, на която плочата от гробищния парк "Уестууд вилидж" се е продала, многократно надхвърля първоначалните очаквания на организаторите на търга, според които тя е трябвало да събере между 2000 и 4000 долара.

Сред другите предмети, предложени на аукциона са рокля за 348 000 долара, обличана от Монро в нейния последен филм, който остава незавършен заради смъртта й, както и специален брой на "Плейбой" с автограф от звездата за 87 500 долара.

Родената на 1 юни 1926 г. в Лос Анджелис Норма Джийн (късно станала известна като Мерилин Монро) на 16 години напуска училище, омъжва се, развежда се и тръгва към Холивуд.
В по-късната си кариера актрисата признава, че в началото на пребиваването си в Холивуд е изкарвала прехраната си като момиче на повикване.
Сред мъжете на Мерлин е и Джон Кенеди, президент на САЩ.

Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962 г. в Бретуд Калифорния на 36-годишна възраст от смъртоносна доза сънотворни. Има поне 4 версии за смъртта ѝ.