Лудогорец привлече и капитана на Стяуа
Секция: СПОРТ
01 Юли 2015 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец привлече и капитана на Стяуа

/КРОСС/ Поредният силен и класен трансфер реализира Лудогорец. Четирикратният шампион привлече дефанзивния халф и капитан на Стяуа Андрей Препелица. Полузащитникът, играл през последните четири сезона в румънския гранд, пристигна в лагера на шампиона във Флахау и бе представен пред медиите от президента Александър Александров и старши треньора Бруно Рибейро. Препелица, който има мачове за всички формации на румънския национален отбор, ще носи фланелката с №30.
По същото време Лудогорец представи официално и другото ново попълнение с впечатляваща визитка - халфът Джоди Лукоки, който идва от елитния холандски Цволе. Националът на демократична република Конго, който е трикратен шампион на Холандия с Аякс, избра №92.
Двамата няма да вземат участие в контролата с Университатия (Крайова) днес, но ще бъдат на разположение на Бруно Рибейро за двубоите с Локомотив (Москва), Спарта (Прага) и Зенит.
Още с пристигането двамата футболисти са поети от спортно-техническия щаб и с тях вече се работи по кондиционното им състояние, за да влязат максимално бързо в ритъма на отбора.
„Трансферът в Лудогорец е нова страница в моята кариера. Добре познавам този отбор. Надявам се, че с моя помощ ще влезем в групите на Шампионската лига", бе първият коментар на Андрей Препелица, който игра за Стяуа и в двата мача срещу „орлите" в плейофа на Шампионската лига през август 2014 г.
„Впечатлен съм от постигнатото от Лудогорец през последните години. Тимът за кратко натрупа сериозен опит и класа. Вярвам, че ще запишем нови успехи в европейските клубни турнири", заяви от своя страна Лукоки.
Освен Препелица и Лукоки четирикратните шампиони привлякоха вратаря Милан Борян, Лукас Саша, Цветелин Чунчуков и една от звездите на легендарния бразилски Сантос - десният бек Сисиньо.