Кристалина Георгиева похвали кабинета на Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2015 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристалина Георгиева похвали кабинета на Борисов

/КРОСС/ Чрез работата на правителството и лично на премиера Бойко Борисов България продължава да бъде остров на финансова и политическа стабилност в региона. Ние, кметовете от ГЕРБ, даваме и своя скромен принос като управляваме българските общини в интерес на гражданите. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов по време на срещата на заместник-председателя на Европейската комисия по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева с 30 български кметове от ГЕРБ. Николов благодари на Кристалина Георгиева за срещата с кметовете от ГЕРБ и изказа задоволство, че българската делегация беше приета вчера и от председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.

Зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева заяви, че ще продължи да помага на България и на българските кметове с всичко, с което може, и че вратите на нейния кабинет са винаги отворени. „Вие, кметовете, правите възможно усвояването на европейските средства и така помагате на българските граждани и на страната. Продължавайте да работите за престижа на България в Европа. В трудно време като настоящото България има уникалната възможност да се възползва от средствата по плана „Юнкер". Ако икономиката работи по-добре, ще има повече възможности за хората и това е един от начините да се преборим и с омразата. Не пропускайте тази възможност, защото, излизайки от кризата, пред Европа и България се откриват нови хоризонти", каза още Георгиева.
Зам.-председателят на ЕК подчерта също, че вчерашната среща на кметовете с Жан-Клод Юнкер показва колко ценени са те в столицата на Европа. „Това правителство в този критичен за Европейския съюз момент може да бъде определено само с две думи: стабилност и предсказуемост", заяви в края на срещата Кристалина Георгиева.
Кметът на Варна Иван Портних благодари на Кристалина Георгиева за личната й ангажираност към града след наводненията и подчерта, че средствата, които вече са получени от ЕК, ще бъдат използвани прозрачно за предотвратяване на нови подобни ситуации. По време на срещата бяха обсъдени още критичната ситуация с Гърция, бежанския поток към България, и възможностите за кандидатстване по плана „Юнкер".