„Ди велт“: Българската мафия осигурява паспорти на бойци от ИД
Секция: СВЯТ
01 Юли 2015 21:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Ди велт“: Българската мафия осигурява паспорти на бойци от ИД

/КРОСС/ Българската мафия осигурява паспорти на бойци от „Ислямска държава" (ИД), като печели по 20-30 хил. евро от всеки издаден документ. Това твърди германският вестник „Ди велт", като се позовава на агент под прикритие, работещ в Близкия Изток. Според изданието, германската гранична полиция вече е задържала няколко джихадисти, издирвани от Интерпол, които се движат с истински български документи.
Европа е следващата стъпка в утвърждаването на ИД като важен играч на световната политическа сцена и сред стичащите се към западноевропейските държави бежанци от Сирия и Северна Африка има голяма група внедрени джихадисти, чиято цел е да се установят в Западна Европа, пише „Ди велт".
Един от пътищата минава през България, която, като най-бедна държава в Европейския съюз, е много удобна за транзитно преминаване на бойците, внедрени сред потоците бежанци.
Сред висшето ръководство на ИД има бивши офицери от режима на Саддам Хюсеин, обучавани в бившите социалистически страни, а тайните служби на Източния блок бяха изключително професионални, твърди източникът на „Ди велт".