Започва осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас
Секция: КУЛТУРА
03 Юли 2015 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

/КРОСС/С музикален спектакъл ще бъде открито осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас. 21 са авторите, изваяли мащабни фигури на екзотични животни, обединени в темата „На сафари с фотоапарат".

За първа година, в специално организирани школи, деца ще се учат да правят пясъчни фигури заедно с творците. Фестивалът на пясъчните фигури тази година пресъздава атмосферата на най-дивите и екзотични места по света.

"Една от изненадите на откриването е специално подготвен филм, който ще покаже как майсторите на пясъчното изкуство са изваяли скулптурит.

21 майстори от цял свят участваха в направата на осмото издание на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Най-много са били скулпторите от България. Също така добро присъствие има от Русия, трима души, от Украйна - двама, Португалия, Холандия, Австралия, Чехия, Словакия. Всички те се занимават с пясъчното изкуство по света и са участници в редица международни проекти и фестивали.

Тази година има двама дебютанти - от Турция и от Холандия.

Фестивалът ще продължи три месеца - юли, август и септември. При добро време - и малко от октомври. Цените ще бъдат без промяна: 1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. - за групови посещения над 10 човека и 3 лв. - нормалният билет. Децата до 7 години влизат безплатно.