Италиански медии: Авиацията на САЩ не е готова за среща с руската ПВО
Секция: СВЯТ
03 Юли 2015 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италиански медии: Авиацията на САЩ не е готова за среща с руската ПВО

/КРОСС/ Въоръжението, с което разполагат Военновъздушните сили на САЩ, е напълно неподходящо за водене на война срещу Русия и Китай, тъй като през последните години Вашингтон се фокусира върху операциите в Ирак, Афганистан и Сирия. Авиацията на тези страни практически не оказва никаква съпротива, там се използват главно оръжия с малък обсег, пишат италианските медии, цитирани от RT.com.
Американските самолети просто не да могат да достигнат на необходимото разстояние и да преодолеят системите за противовъздушна отбрана на Русия, за да нанесат удар по цели в страната, пише Il Giornale.
"Военното превъзходство на САЩ все повече се превръща в мираж", пише изданието. Това заключение е направено въз основа на доклада на Центъра за стратегически и бюджетни оценки на САЩ.
В него се посочва, че в последно време САЩ инвестират много малко в оръжия с голям обсег.
"Като цяло, ако изведнъж започне война между Путин и Вашингтон, американските оръжия ще се окажат непригодни да унищожат Кремъл и особено да поразят Москва от "безопасно разстояние", отбелязва авторът на материала.
Вестникът цитира и становището на американските генерали. Според техните оценки, 96% от закупеното през последните 15 години оръжие от Министерството на отбраната има радиус на действие около 80 км. Работата е там, че през този период държавното финансиране на САЩ беше разпределяно с оглед на многочислените операции в Сирия, Афганистан и Ирак, където не е необходимо да се преодоляват системи за противовъздушна отбрана, или да се бият срещу вражески самолети.
С Русия и Китай обаче ситуацията е съвсем различна. Тези държави са разработили напреднали ПВО системи, отбелязва авторът. По този начин Военновъздушните сили на САЩ просто не са в състояние да долетят достатъчно близо, за да атакуват.