Бъчварова към служителите в МВР: Правим всичко, за да отстояваме интересите ви
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юли 2015 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бъчварова към служителите в МВР: Правим всичко, за да отстояваме интересите ви

София /КРОСС/ Всеки ден аз и екипът ми, правим всичко необходимо и възможно, за да отстояваме Вашите интереси и да осигурим адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати. Това посочва вътрешният министър Румяна Бъчварова в обръщението си към служителите по повод професионалния празник на МВР.
„Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас", добавя министърът.
Тя изразява своята благодарност към служителите на МВР за избора, който са направили и смелостта, която проявяват с решението си да служат на държавата и на гражданите.
„Разчитам и вярвам, че заедно можем да превърнем МВР в още по-ефективна система за сигурност, която е адекватна на новите предизвикателства", казва още Бъчварова.

Ето и пълния текст на обръщението й:
Обръщам се към Вас, за да Ви благодаря лично за усилията, които полагате, за да гарантирате сигурността на българските граждани. За мен е изключителна чест да отбележа заедно с Вас професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи.
Министерството на вътрешните работи е създадено преди 136 години, само няколко месеца, след като с приемането на Търновската конституция е възстановена българската държавност. През всичките години на своето съществуване МВР има основополагащата роля при формирането и развитието на българското общество. Едва ли някой би могъл да си представи функционирането, на която и да било държава без нейните органи за сигурност.
През тези 136 години, държавата и министерството ни преминаха през драматични и противоречиви исторически периоди. Всички тези периоди оставяха своя отпечатък върху министерството и поставяха неговите служители пред огромни предизвикателства.
Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас. Като заместник министър-председател и министър на вътрешните работи Ви уверявам, че всеки ден аз и екипът ми, правим всичко необходимо и възможно, за да отстояваме Вашите интереси и да осигурим адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати.
Всички ние заедно - ръководството и служителите на МВР, сме призвани да налагаме върховенството на закона, което единствено гарантира стабилността на държавата и реда в обществото. По смисъла на българското членство в Европейския съюз и НАТО, нашата задача става още по-отговорна и решаваща. Тя вече надхвърля границите на България и се превръща в неизменна част от глобалното усилие за гарантиране на сигурността.
Съзнавам, че професията, която сте избрали е трудна. Тя е съпътствана от рискове и стрес, които много хора не биха поели. Затова бих искала да Ви благодаря за избора, който сте направили и за смелостта, която проявявате с решението си да служите на държавата и на гражданите. Разчитам и вярвам, че заедно можем да превърнем МВР в още по-ефективна система за сигурност, която е адекватна на новите предизвикателства.
Благодаря Ви за усилията, които полагате всеки ден. Желая на Вас и Вашите семейства здраве, благополучие, лични и професионални успехи!