Кънев: Дано не им се наложи на гърците да идват при нас
Секция: ПОЛИТИКА
05 Юли 2015 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънев: Дано не им се наложи на гърците да идват при нас

София /КРОСС/ Няма нищо чудно, ако на измисления въпрос, формулиран за да получи 80% "НЕ", доста разумните и практични гръцки граждани отговорят с 60% ДА. Това написа на профила си във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той пожела успех на гръцките си приятели, които го били изпратили с "другата седмица ние идваме при вас". „Дано не им се наложи", пише в заключение Кънев.

Ето и пълния текст на коментара му:

В целия шум около гръцката криза, се пропускат два важни факта:
1) Ципрас гарантираше, че ще изнуди "Европа" за по-добри условия. Не че ще излиза от Еврозоната или ЕС, не че има по-добри идеи за бъдещето от пореден спасителен план, а че твърдата позиция ще е успешна в преговорите. Това вече беше опровергано (логично, защото е доста тъпо да споделиш тактиката си на преговори предварително).
2) Мнозинството на СИРИЗА и "Независими гърци" се дължи на изкривената гръцка избирателна система, а не на реалния народен вот. Система, създадена да спира радикали, ги доведе на власт, но те нямат мнозинство за болшевишката си политика.
Така че няма нищо чудно, ако на измисления въпрос, формулиран за да получи 80% "НЕ", доста разумните и практични гръцки граждани отговорят с 60% ДА.
Успех желая на моите гръцки приятели, които ме изпратиха с "другата седмица ние идваме при вас". Дано не им се наложи.