Кметът на Самоков ще се бори за нов мандат
Секция: ПОЛИТИКА
05 Юли 2015 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Самоков ще се бори за нов мандат

Самоков /КРОСС/ Социалистите от Самоков избраха да кандидатират за още един мандат досегашния кмет на общината Владимир Георгиев.
„Днес, градът ни е по-добро място за живеене, благодарение на всеотдайния ни труд, гласуваното ни от вас доверие, разбиране и подкрепа!", заяви пред събралите се социалисти Георгиев. Той е роден на 26 ноември 1973 г. в Самоков. Завършва ОУ "Митрополит Авксентий Велешки" и ПГ "Константин Фотинов". Георгиев отбива две години редовната си военна служба в Кюстендил и завършва право в ЮЗУ „Неофит Рилски"-Благоевград. Той е един от участниците в регистрацията на първото адвокатско дружество в Самоков през 2004 г.
От 2007 г. насам Владимир Георгиев неизменно работи за жителите на община Самоков - първо като общински съветник, председател на Постоянната комисия към съвета по законност, обществен ред и разпореждане с общинската собственост и ръководител на групата съветници от БСП. През 2011г. Той печели местните избори и застава начело на община Самоков за 2013г. Под неговото ръководство общината печели множестви награди, сред които за изпълнение на проекти, най-добър работодател и др. Самият Георгиев е носител на наградите „Кмет на Софийска област" през 2012г. и 2014г., както и „Кмет на месец май 2015г".
Като свои приорите пред следващия мандат Владимир Георгиев посочи: изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец (Самоков) и закриване на съществуващото сметище; инвестиции във ВиК, асфалтиране на вътрешноградската улична мрежа и селата; направа на тротоари в град Самоков; текущ ремонт на НУ «Станислав Доспевски»; реконструкция на централна градска част около „Козела", източно от автогара - град Самоков; Благоустрояване на крайречна градска зона и изграждане на атрактивна детска площадка и скейт парк; проектиране, изграждане на металургично съоръжение за преработка на първично добито в пещите желязо „САМОКОВ",
наричан още „Мадан", използван от 14-15 век до началото на 20 век; Туристическа градина - изграждане на въжена линия и пирамида.