Три двойки ще си кажат "Да" на сцената на Античния театър по време на спектакъл
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Юли 2015 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три двойки ще си кажат "Да" на сцената на Античния театър по време на спектакъл

/КРОСС/Три двойки ще се оженят на сцената на Античния театър в Пловдив по време на операта "Любовен еликсир". Влюбените ще кажат официално "Да" и ще разменят брачни халки в самото действие на спектакъла на 16 юли, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера Пловдив.

В сюжета на операта двама млади влюбени търсят кураж да признаят, че се обичат, а целта на творческият екип е да превърне спектакъла в истински празник на любовта.

Щастливците са избрани сред 40 двойки, които са откликнали на обявата. Това са Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов.

Докато служебно лице извършва ритуала, оркестърът ще свири Сватбения марш, а хорът ще пее "Многая лета". Изнесеният ритуал, вплетен в самото действие на операта, е новост както за общинската администрация, така и за младоженците.

Отправена е покана към кмета на Пловдив Иван Тотев лично да бракосъчетае влюбените двойки, съобщиха от операта.

Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка подготвя допълнителни булчински рокли, ще има много изненади и подаръци за младоженците.

Спектакълът "Любовен еликсир" с истинска сватба на Античния театър е част от програмата Opera Open Light на Държавната опера в Пловдив.