Калните бани във Варна се превръщат в заведение
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2015 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калните бани във Варна се превръщат в заведение

Варна /КРОСС/ Един от първите символи на морския туризъм в България - Калните бани във Варна, стават поредното заведение на крайбрежната алея. Въпреки че здравното министерство е било съсобственик на имота, никой там не знае за колко пари е продаден той. Баните са ползвани за лечебни процедури близо век от пациенти от цяла Европа.
Собственик на Калните бани вече е концесионерът на варненския плаж. От общината потвърждават, че са задействани документи за превръщането им в заведение за обществено хранене. От Министерство на културата одобрили. Баните обаче не са признати за културна ценност.
Екипът на Нова попита бившия собственик - Специализираната болница за рехабилитация - Варна, за колко е продаден имотът на плажа. Здравното заведение се оказва акционерно дружество между здравното министерство и фирма, регистрирана в Панама, съобщава Нова телевизия.
"Ние много години се борехме някой да ни разреши да направим реконструкция и ремонт, не ни се даде това разрешение. Не е продадено на безценица, това ви го гарантирам", заяви Милена Николова, заместник-директор на болницата.
От здравното министерство обаче нищо не гарантират, водели дела с панамската фирма.
"Това, което някой преди нас е цапцаросвал, разбирам, че аз трябва да отговарям за него", заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.