Хлапак души 5-годишно в частна занималня
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2015 21:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хлапак души 5-годишно в частна занималня

Бургас /КРОСС/ Майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня в Бургас.
Стела Росенова е подала сигнал до прокуратурата за тормоз на сина й в лятната занималня от друго дете. По думите й инцидентът с 5-годишния Самуил е станал на 25 юни, но едва след консултация с адвокат тя го оповестява.
Може би на 9 години е било момченцето. Душил е сина ми брутално и зверски. Същото момченце го е карало да ближе кръв от раните му. Детето ми не е можело да си поеме въздух. Къде са били преподавателите?
За 90 деца през юни в детския център са се грижили 7 служители. Управителят Диян Марков заяви, че е назначил проверка по случая.
Всеки един от служителите в детския център каза и писмено това е написано, че подобно нещо не му е казано, нито пък е видял той подобно нещо. Говорено е с бащата на другото дете, той е говорил с детето си и са категорични, че подобно нещо не се е случвало, съобщи БНР.
Занималнята не се наблюдава от Гегионалният инсепкторат по образованието, защото е регистрирана по търговския закон, обясни началникът Виолета Илиева:
Тя не е регистрирана по Закона за народната просвета. Преди години имаше проблем подобен на този, който майката сега изнася, но ние не успяхме нищо да направим.
В момента действа нов координационен механизъм, с участието на полицията, прокуратурата и Агенцията за зекрила на детето, който ще бъде задействан след писмения сигнал на майката, увериха от Инспектората.