Полицаите, били момче и момиче - служители на Първо РПУ в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юли 2015 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаите, били момче и момиче - служители на Първо РПУ в София

/КРОСС/Полицаите, приложили насилие при ареста на момче и момиче в центъра на София, са служители на столичното Първо РПУ, съобщи Нова тв.

Информацията по скандалния случай излезе наяве след излъчването на видеоклип, заснет от свидетел на бруталните сцени и изпратен до „Господари на ефира". Във видеото се вижда как разговорът между служителите на реда и младата двойка, спрени за рутинна проверка на документи, постепенно прераства в акт на потресаващо полицейско насилие. Главният потърпевш в случая е момичето, което получава ритници, обиди и псувни от служителите на МВР.

По времето, когато е извършен грубият арест, директор на Първо РПУ е бил настоящият началник на варненската полиция Даниел Пашов. Той и някогашният му подчинен и сегашен шеф на „Охранителна полиция" в морската ни столица Никола Панчев, бяха замесени и в още един скандал с полицейско насилие, станал обществено достояние.

През април миналата година служители на реда обвиниха момче и момиче в хулиганство, твърдейки, че Александра Стоилова се е нахвърлила върху полицая Кристиян Стоянов и му скъсала униформата.

Запис от охранителна камера в полицейското управление обаче доказа, че „потърпевшият" пазител на реда сам е скъсал пагона си. Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от Пашов.

Заради въпросните нарушения Панчев е бил наказан с уволнение, а Пашов - с порицание. Поне по документи. Вместо това, двамата получиха отговорната задача да застанат начело на варненската полиция.