Наредиха Борисов до Меси и Роналдо
Секция: СПОРТ
07 Юли 2015 20:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наредиха Борисов до Меси и Роналдо

/КРОСС/ Премиерът на България Бойко Борисов се нареди до големите имена в световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси в класация за играчи и треньори, които са се отказали от свои награди. Рейтингът е изготвен от руския спортен сайт "Чемпионат".
Борисов, който има картотека в третодивизионния отбор "Витоша" (Бистрица), намира място в класацията заради анкетата "Футболист на годината" през 2011 г. Тогава той спечели номинация, тъй като беше избран за №1 в анкетата на феновете. Борисов събра 44% от гласовете, като остави зад себе си седемкратния носител на наградата Димитър Бербатов (24%) и играчът на петодивизионния "Шипка" (Драгор) Васил Лукаев (5%).
Борисов прие с удоволствие избора на феновете, но по-късно обяви, че се оттегля от надпреварата.
Меси присъства два пъти в класацията на "Чемпионат", а първият случай отново беше от тазгодишното континентално първенство на Южна Америка. След двубоя от груповата фаза срещу Парагвай (2:2), в който Аржентина пропиля два гола преднина, той беше избран за играч на мача, но отказа да получи приза.
Кристиано Роналдо също намира място в подреждането заради двубоя между Португалия и Северна Корея от световното първенство през 2010 г. Звездата на Реал (Мадрид) беше избран за играч на мача, но даде приза на съотборника си Тиаго Мендеш.
В класацията място намират още полузащитникът на Манчестър сити Яя Туре и германският треньор Феликс Магат.