Волгин: В Киев Плевнелиев се държи като "прекалила с ликьора домакиня"
Секция: Коментари
08 Юли 2015 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Волгин: В Киев Плевнелиев се държи като "прекалила с ликьора домакиня"

/КРОСС/За България Крим е Украйна, а Украйна е Европа, обяви вчера президентът Росен Плевнелиев в Киев.

По време на официалното си посещение в Киев Плевнелиев потвърди позицията, че "България ще работи за силна и единна позиция на ЕС за гарантиране на териториалната цялост на Украйна и ще подкрепи демократичния и европейски път на страната".

Президентът беше категоричен, че присъединяването на Крим и Севастопол от Руската Федерация е в нарушение на международното право, конституцията на Украйна и Будапещенския меморандум от 1994 г. България не признава резултатите от референдумите, организирани от самопровъзгласилите се власти в Донецк и Луганск.

Когато Плевнелиев, в състояние сходно на това на прекалила с ликьора домакиня, громи "руската агресия" и твърди, че "Крим винаги ще бъде украински", мнението на каква точно част от българите изразява? - пита журналистът Петър Волгин.

Със сигурност така мислят десетина грантови интелектуалци от жълтите павета, плюс още толкова професионални русофоби. А нормалните българи са на съвсем друго мнение. Така че "това, което имаме като президент", ако обича, в по-сетнешните си изказваия да уточнява, че говори само от свое име. А, и от името на "Америка за България" - коментира Волгин на страницата си във Фейсбук.

Снимка: Фейсбук