Жълт код за жеги и гръмотевични бури
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2015 20:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за жеги и гръмотевични бури

София /КРОСС/ Жълт код е обявен за четвъртък в седем области на Западна България заради гръмотевични бури.
Кодът е в сила за областите Кюстендилска, Пернишка, София град, София област, Видинска, Монтанска и Врачанска. В тези области късно следобед и вечерта на отделни места ще има гръмотевични бури.
Заради очакваните високи температури жълт код е обявен за 14 области в Централна, Северна и Южна България. Кодът е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска. В тези области времето ще бъде горещо с максимални температури между 35 и 38 градуса.
През деня над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и горещо. Сутринта температурите ще бъдат около 20 градуса.
След пладне в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-запад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Подобни явления ще има през нощта и на места в централните части от страната. Дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 3-5 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още доста високи - между 33 и 38 градуса.