Разбиха лаборатория за наркотици. Арестувани са трима души
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Юли 2015 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха лаборатория за наркотици. Арестувани са трима души

/КРОСС/Лаборатория за производство на метаамфетамин разбиха полицаи от Казанлък. Арестувани са трима. По случая се води досъдебно производство.

На 8 юли от служители на РУ - Казанлък e проведена полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, в къща в с. Тъжа, общ. Павел баня, в момент на производство на метаамфетамин е установен М.З. на 30 години от гр. Казанлък.
При извършено претърсване в къщата са открити: около 1 кг. синьо-бели таблетки, около 500 гр. бяло прахообразно вещество с неустановен произход, около 10 гр. суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, жълта пластмасова кутийка съдържаща жълтиникаво прахообразно вещество, около 3 гр., реагиращо при тестване с полеви наркотест на наркотично вещество, 16 бр. таблетки „Хюмекс", около 100 гр. бяло прахобразно вещество реагиращо на метаамфетамин, 14 колби с различна вместимост, стъклена бутилка с вместимост 1 л. съдържаща фосфорна кисилина, две 3-литрови туби, съдържащи кафеникава течност, бутилка от 1 л., съдържаща солна киселина, 3 пластмасови бутилки по 1,5 л. съдържащи двуслоен разтвор за извличане на амфетамини, 1 л. бутилка с разтворител „ТМ" и множество други различни по вместимост съдове, съдържащи химични вещества. В управлявания от лицето лек автомобил „Фолксваген Пасат" са открити около 5 гр. суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана и около 1 гр. кафеникаво вещество, реагиращо на наркотично вещество.

На адреса са установени и лицата П. М. на 19 години и Б. Б. на 24 години, и двамата от гр. Стара Загора. В цигарена кутия, намираща се в дамска чанта, собственост на П. М. са открити около 1 гр. кафяво прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на амфетамин и около 3 гр. суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. При извършеното претърсване в обитаваната от М.З. къща в гр. Павел баня са открити 5 растения от рода на конопа и около 2 гр. суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Трите лица са задържани за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.