Мъж, създавал и разпространявал брутално детско порно, може да получи най-много 6 години затвор
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2015 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж, създавал и разпространявал брутално детско порно, може да получи най-много 6 години затвор

/КРОСС/При проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Районната прокуратура в Петрич, служители на сектор „Киберпрестъпност" към ГДБОП и колегите им от РУ - Петрич задържаха Т.Х./34г./ от Петрич - член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Установено е, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и от установяване на участниците в тази престъпна група.

От дома на Т.Х. са открити десетки порнографски материали - видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.

34-годишният мъж е направил пълни самопризнания за осъществяваната от него престъпна дейност. Повдигнато му е обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца - максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години. С постановление на Районния съд в Петрич му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".