Водолази извадиха падналия в морето при Царево хеликоптер
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2015 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Водолази извадиха падналия в морето при Царево хеликоптер

/КРОСС/ Водолазни екипи и специализирана техника извадиха снощи от морето хеликоптера, който се разби в морето при Царево, съобщи БГНЕС.

Хеликоптер се разби в района на плажа в Царево вчера следобед. Летателният апарат падна в морето. Непосредствено преди инцидента частната машина е летяла ниско над водата, съобщи Нова телевизия. В района се е провеждало състезание с джетове, които са оказали помощ на пасажерите, паднали във водата.

Потъналият на 4 м в морето в Царево хеликоптер Robinson R44 е управляван от 61-годишен пилот-инструктор към Авиоотряд Варна. С машината се придвижвали двама мъже от София на възраст 43 и 57 години, съобщи сайтът „Флагман". От проведените до момента полицейски действия е констатирано, че хеликоптерът е излетял от авиобаза с. Калиманци, област Варна в 13.10 ч. и се отправил в посока Царево. Около 14 ч. в района на пристанище Царево, при опит за преминаване за втори кръг за кацане, пилотът загубил контрол над машината, при което оборотите й паднали и захождайки, хеликоптерът паднал в морето, след което потънал. Тримата мъже успели да излязат самостоятелно от машината. Хеликоптерът е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 година.