Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест
Секция: ИКОНОМИКА
27 Юли 2015 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест

/КРОСС/Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест пред Министество на икономиката. Исканията на протестиращите са да бъде подобрена организацията на ефективността на работата в завода и да бъдат увеличени работните възнаграждения.

Пред БНР председателят на КТ "Подкрепа" в завода Димитър Атанасов поясни, че министърът не е виновен, а е бил подведен от господин Юлиян Насков, който е член на директорите в оставка, който междувременно обвинява КТ "Подкрепа" в желание за контрол, корпоративни интереси и желание за кадруване.

КТ "Подкрепа" никога не се е борила за това нещо. Обвиняват ни, че искаме да върнем бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев. Това не отговаря на истината, заяви Атяанасов.

Според него Юлиян Насков е коментирал темата по различен начин пред засегнатите страни. 

Протестиращите ще връчат днес папка с документи на заместник-министъра. И днес ще му лъснат лъжите от всякъде, коментира още председателят на КТ "Подкрепа" във "ВМЗ - Сопот".

Относно въпроса с площадка Иганово, Атанасов поясни: Трима човека направиха възможно пускането на площадка Иганово, но от господин Юлиян Насков не е сред тях. Когато трябваше да се пусне, той се уговаряше с външните контингенти. Премиерът Бойко Борисов, главният комисар Сотир Цацаров и шефът на РПУ Карлово господин Христо Бахлов - това са хората, които направиха възможно пускането на площадка Иганово, но не и борда на директорите.

Атанасов коментира също входиранто писмо за увеличаване на работните заплати във "ВМЗ - Сопот":

КТ "Подкрепа" винаги е била заплатите да бъдат вдигнати и за това нещо ще настояваме. Имаме готов план, нашите експерти работят по този въпрос. Хората го заслужават.