Каракачанов и „Азбукари“ представиха образователна игра по история
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Юли 2015 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов и „Азбукари“ представиха образователна игра по история

/КРОСС/ По покана на заместник-председателя на Народното събрание и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в парламента гостува група от сдружение „Азбукари". Председателката на сдружението Цвета Кирилова, учители от различни училища и деца от 144-о училище в столицата представиха новия образователен проект на сдружението, носещ името „Букварино".
Красимир Каракачанов отбеляза, че в последния работен парламентарен ден всички народни представители са получили като подарък по един комплект от играта, за да могат със своите деца, внуци и близки да си припомнят славната българска история, а дори и да научат нещо ново.
Той определи инициативата като патриотична, а фактът, че това се прави от малки българчета, би трябвало да стимулира депутатите в парламента да бъдат поне на тяхно ниво на историческа грамотност.
Играта е иновативен начин да се разкажат исторически събития чрез карти, на които присъстват 60 забележителни български личности и буквите от родната азбука. Така децата ще научат и все по-често ще употребяват думите „родолюбие", „България", „патриот". Според присъстващите преподаватели тази занимателна игра трябва да влезе не само в българския дом, но и във всяко училище.
Помагалото „Букварино" е подходящо за всички деца и техните учители. Полезно е за обучение на чужденци и етнически малцинства, за да придобият знания по български език и история. Тя може да се използва в училища, детски школи, градини и библиотеки, твърдят създателите на проекта.