Руското министерство на отбраната: Русия ще отвърне на ПРО на САЩ с адекватни мерки
Секция: Русия
31 Юли 2015 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руското министерство на отбраната: Русия ще отвърне на ПРО на САЩ с адекватни мерки

/КРОСС/ Министерството на отбраната на Русия ще предприеме адекватни мерки от военно-технически характер в отговор на разполагането на противоракетната отбрана (ПРО) на САЩ в Европа, заяви в четвъртък пред журналисти заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов, предаде РИА Новости.

„Това само потвърждава най-лошите ни опасения срещу коя страна са насочени тези планове, , а именно срещу Руската федерация. Министерството на отбраната ще предприеме адекватни мерки от военно-технически характер“, каза Антонов.

Той поясни, че по-рано САЩ са се позовавали на развитието на ядрената програма на Иран, срещу която планираха разгръщане на ПРО.

„Проблемът с ядрената програма на Иран е разрешен, всички се убедиха в мирния й характер. Но никакви заявления по повод разгръщането на ПРО в Европа не последваха“, съобщи той.

Антонов отбеляза също, че Русия в никакъв случай няма да допусне отслабване на националните й Въоръжени сили и ще разполага оръжия в зависимост от плановете за военно строителство на другите страни. Той напомни, че САЩ и до сега държат свое ядрено оръжие в Европа, докато цялото ядрено оръжие на Русия се намира на нейна територия.