19-ата "Сцена на кръстопът" с четири премиери
Секция: КУЛТУРА
31 Юли 2015 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
19-ата "Сцена на кръстопът" с четири премиери

/КРОСС/Премиерата на дългоочаквания спектакъл "Сестри Палавееви" по едноименния роман на Алек Попов ще даде старт на 19-ото издание на Есенния международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" на 10 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата "Борис Христов". Представлението е на Пловдивския драматичен театър, който ще представи още едно премиерно заглавие - "Няма ток за електрическия стол", на 11 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драмата.

Богатата програма на феста ще зарадва почитателите на театъра с още две премиерни заглавия. На 15 септември от 19 часа в Дома на културата е първата среща с публика на представлението "Ние сме вечни" от Кирил Буховски на Театър "София". Камен Воденичаров и Албена Колева пък ще блестят в премиерата на "Деветият ден" от Венци Кулев на Драматично-кукления театър "Константин Величков". Режисьор е Владлен Александров.

"Сцената" ще срещне пловдивската публика и с най-сериозните театрални постижения на националната сцена за отминалия сезон. Под тепетата ще гастролират спектаклите, които си поделиха най-престижните награди Аскеер и Икар - "Къщата на гнева" на режисьора Диана Добрева, "Каквато ме искаш" - на Теди Москов, и "Семеен албум" - авторски текст на Малин Кръстев. Представлението на Кръстев ще направи и бис заради очаквания интерес на публиката - ще се играе в две фестивални вечери на 19 и 20 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драматичния театър.

Заради интереса на театралните фенове още два спектакъла ще се играят повторно. Втората премиера на "Няма ток за електрическия стол" е на 21 септември от 19.30 ч. в Камерната зала на Драмата. Дубъл пред публиката ще направят и Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев, които ще се изявят в ролите си на "Свалячи" от Елин Рахнев на 12 и 13 септември от 19 часа в Дома на културата.

Рахнев ще представи пред пловдивска публика и режисьорското си представление "Любовна афера" с Ернестина Шинова и Димитър Баненкин на 13 септември от 19.30 часа в Камерната зала.

Сатиричният театър също ще зарадва почитателите си с любопитно заглавие - "Дакота" от Жорди Галсеран с Владимир Карамазов, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Александра Василева.