Предстоящи събития в страната за днес, 1 август
Секция: Предстоящи събития
01 Август 2015 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 1 август

***
Милано /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще участва в Международната конференция на министрите на културата на държавите членки на Европейския съюз и на страните, участващи в Експо 2015 в Милано.

***
Царево /КРОСС/ От 10.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие XII-то издание на Странджанския манов мед Централния градски площад. От 11.30 часа ще започне срещата на министър Танева с пчелари от региона в Ритуалната зала на Общината.

***
София /КРОСС/ От 09.00 часа от храм „Света София" с литийно шествие, начело с кръста, иконата и хоругвата на св. Йоан Рилски тръгва поклонническият
поход "Рилският Чудотворец". Поклонниците ще спрат в Ротондата „Св. Георги Победоносец", откъдето през 1469 г. мощите на св. Йоан Рилски са пренесени в Рилския манастир.

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа от Националния исторически музей с церемония чудотворната икона на св. Богородица Козница, разположен край град Драма ще бъде изнесена и предадена на свещеника от Бургаската енория Емилиан, Гърция.

***
София /КРОСС/ От 15.00 часа ръководството на ПП АБВ и на ПГ на АБВ ще даде пресконференция за готовността на ПП АБВ за предстоящите местни избори.

***
Бургас /КРОСС/ От 21.00 часа по традиция в Летния театър на Бургас ще се проведе 33-то издание на Националния фестивал за песен.
***

Бургас /КРОСС/ Чудотворна икона на Пресвета Богородица, която се съхранявана в трезора на Националния исторически музей идва в Бургас на 1 август. Светинята ще пристигне в морския град при засилени мерки за сигурност и ще бъде поставена за поклонение в църквата "Николай Мирликийски Чудотворец" в к-с "Меден рудник".

***
вр. Бузлуджа /КРОСС/ Традиционният събор на БСП ще се проведе на вр. Бузлуджа.

***
Варна/Бяла /КРОСС/ От 09.30 часа на плаж „Водна пързалка" ще се състои турнир по плажен волейбол в рамките на Седмица на морето" 2015.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 20.00 ч Детски музей на колела ще зарадва децата във Варна, когато ще гостува със своята експозиция и творчески работилници.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21.00 часа на Царевец в рамките на летния оперен фестивал ''Сцена на вековете'' ще бъде представена операта „Борис Годунов" от Модест Мусоргски .

***
Гоце Делчев/Попови ливади /КРОСС/ От 10. 00 часа Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място на територията на общината - Попови ливади. Съборът е по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско - Преображенското въстание.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 19.30 ч. на Арката на площад „Велбъжд" ще се проведе зумба парт.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа зам.-областният управител Мариана Кръстева ще открие утре в механа „Еньовата къща" турнира по дартс „Мълния Опън", който ще се проведе по случай втората годишнина от създаването на старозагорския дартс клуб „Мълния".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 14.00 часа с откриване на изложба с рисунки на български деца от чужбина, наградени в конкурса на ДАБЧ „България в моите мечти в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще започне втората фолклорна среща на българските състави от чужбина под надслов „Българският фолклор е магия".

***
Смолян/с.Славейно /КРОСС/ От 9.00 часа Негово високо преподобие архимандрит Висарион ще освети композиция с размери 3 на 2.5 метра, изобразяваща „Възнесение Христово". в двора на църковния храм „Свети Илия" в Славейно.

***
Смолян/с.Славейно /КРОСС/ В 10.30 ч. в село Славейно ще се проведат национални тържества, посветени на 112 години от Илинденско-Преображенското въстание, Програмата започва с Панихида в памет на загиналите в Илинденско - Преображенското въстание, която ще бъде отслужена в храм „Св. пророк Илия". В 11.30 ч. ще има тържествен митинг, а в 12 ч. ще започне тържественият концерт. Както всяка година от 21.00 ч. ще има тържествена заря.

***
Смолян/ с. Гела /КРОСС/ В село Гела ще се проведе ХІІІ -то Гайдарско надсвирване.

***
Созопол /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе протест пред сградата на община Созопол по повод затварянето на пътя при т.нар "шофьорски плаж".

***
Челопеч /КРОСС/ От 10.00 часа в местността Маята, село Челопеч ще се проведе автокрос фестивал с високоскоростни бъгита и туринг автомобили. Състезанието е четвърти кръг от Националния шампионат по автокрос.