Блатечки режисира собствен филм
Секция: Шоубизнес
01 Август 2015 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блатечки режисира собствен филм

Созопол /КРОСС/ Асен Блатечки ще режисира филм по собствен сценарии, за който актьорът в момента провежда кастинг на морето. Филмът ще е комедия, а в него ще играят млади, неизвестни актьори и кандидат студенти за НАТФИЗ.
Заснемането на продукцията е част от уъркшопа на Блатечки, които той прави в рамките на шестото издание на МОНТФИЗ Арт Фест 2015. Сценарият е плод на съвместните усилия на Асен и неговите курсисти, сред които той провежда кастинг. Кастингът, заснемането и монтажът на продукцията ще се състоят по време уъркшопа на актьора в рамките на фестивала в Созопол и продукцията ще бъде показана на участниците в края на феста.

Известният актьор за първи път се включва във фестивала и води собствен курс заедно с колегите си Михаил Билалов, Башар Рахал, Койна Русева, Филип Аврамов, Любен Кънев и Владислав Виолинов. Блатечки влиза в ролята на преподавател, за да сподели опита си от киното с участниците във фестивала и да им даде ценни съвети за поведението им пред камера.
„Най-големият коректив за актьора е публиката. Ако той се вслушва в нея, няма как да сбърка. Един от най-големите актьори на българското кино и театър Наум Шопов никога не спираше да се учи от публиката и това му помагаше да продължава да се развива. Това го направи толкова велик", коментира Асен Блатечки пред курсистите.
За повече информация за фестивала следете уеб страницата на фестивала: www.montfiz.com или Facebook страницата на МОНТФИЗ.