Започва 33-ото издание на фестивала "Бургас и морето"
Секция: КУЛТУРА
01 Август 2015 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва 33-ото издание на фестивала "Бургас и морето"

Бургас /КРОСС/ 33-ото издание на фестивала "Бургас и морето" започва довечера, в 21 часа, в Летния театър на града.
Атрактивен за публиката и прозрачен за критиците си. Такъв да бъде фестивалът с променения си тази година регламент, обещават организаторите от община Бургас. Журито ще дава в реално време оценката си за песните, обясни председателят на Комисията по култура в Общинския съвет Руслан Карагьозов: Веднага след изпълнението на дадена песен, то ще оценява песента по начин, по който всички хора в залата да могат да видят. Резултатите ще се появяват на светлинно табло и всеки от журито, подканен от водещия, ще може да каже по две думи за своята оценка.
Четиричленното жури е в състав: композиторите Стефан Димитров, Митко Щерев и певците Орлин Горанов и Дани Милев. Те селектираха 12 песни за финала, на който ще чуем както звезди от българската музикална сцена, така и дебютанти:
Доста добри изпълнители, доста приятни аранжименти. 12 песни, които са абсолютно разнородни и това ще направи доста цветен финала.
И благодарение на тези песни да направим един много хубав празник. Хората в поп-музиката да общуват помежду си и да си сверяват часовниците.
Отново е предвидена награда на публиката, която ще определят зрителите в летния театър с гласа си. Водещи на конкурса ще са актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска.