Нагъл хотелиер загради плажа в Китен
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Август 2015 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нагъл хотелиер загради плажа в Китен

/КРОСС/ Нагъл хотелиер загради Южния плаж в Китен в разгра на сезона, пише възмутен читател на бургаския сайт Флагман. Стоил Николаев отишъл на почивка в курорта със своята приятелка. Останал обаче неприятно изненадан, след като се оказало, че за тях няма място на ивицата, дори и ако си платят плажните удоволствия като чадър и шезлонг.
Двамата били брутално изпъдени от едър бабаит, въпреки огромното свободно пространство на изключителната държавна територия. Нашият читател останал особено възмутен от поведението на „пазача", който в прав текст му заявил, че не могат да лежат на това място, тъй като „руснаците се страхували да не плъзнат зарази".
„През изминалата седмица бяхме на почивка с приятелката ми в Китен. Решихме да отидем на така нареченият Южен плаж. Забелязахме в едната част на плажа доста голямо свободно пространство. Настанихме се под един чадър и както обикновено, зачакахме да дойде служител, за да си платим чинно таксата от 6 лв. Какво бе учудването ни обаче, когато дойде едър здравеняк, който с доста нагъл тон ни обясни, че трябва да напуснем. Попитах го защо, при положение че има толкова свободни места около нас и реално целият квадрат, както се вижда от снимките, е празен. Оказа се, че тази част на плажа била „запазена" от местен хотелиер за руските му гости и те щели да се „сърдят", ако видели българи да лежат на техния плаж. Притеснявали се да не плъзнат зарази, ако българи лежат на ТЕХНИЯ ПЛАЖ. Попитах го: „Ние да не сме прокажени", а той още по-нагло ми каза веднага да се махаме. Опитах се да обясня, че плажовете са изключителна държавна собственост и никой не може да си „запазва" каквото и да било още по-малко чужди граждани, той започна да ме заплашва и да говори, че ще „видя какво ще стане, ако веднага не се махнем" и т.н. Предпочетох да не се занимавам с разни дебили, тъй като се сетих за случая с възрастна женица на същия плаж който прочетох във вашия сайт. Тя беше изхвърлена като мръсно коте, защото е решила да отиде да почива на явно руското, а не българско черноморие. Ето защо просто догодина ще съм един от стотиците хиляди българи отишли в Бодрум или Закинтос и ще оставя жалките, безмозъчни хотелиери да се чудят защо са фалирали?!?!?!?!?!", пише възмутеният Стоил Николаев.
Припомняме, че плажовете са изключителна държавна собственост и концесионерите не само нямат право да ги заграждат и да не допускат летовници там, но по закон са задължени да осигурят зони за достъп, свободни от платени чадъри и шезлонги.