Осъдиха турски тираджия за подкуп на митничарка
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Август 2015 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха турски тираджия за подкуп на митничарка

/КРОСС/ Турски шофьор на товарен камион получи 1 г. и 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за предложен подкуп от 100 евро на и митничарка.
На 10 юни т.г. на ГКПП Лесово на влизане в страната пристигнал товарен камион "Ивеко". Дежурният граничен полицай забелязал в кабината на камиона торба с кутии цигари. Предположил, че може да има още скрити и повикал митничарка, която била на смяна. Тя започнала да извършва шателна митническа проверка, като се качила в каббината. Зад седалките открила тениски и започнала да ги вади една по една. Като видял това, турчинът й казал няколко пъти "Комшу, пара". Тя обаче продължила да вади скритите дрехи. Тогава тираджията извадил от панталона си една банкнота от 100 евро и отново казал "Комшу, пара". Тогава служителката се обадила и извикала началника си. Продължила да извършва щателната митническа проверка, като в чанта на долното легло и по джобовете на дрехи, огкрила 30 кутии цигари без акцизен бандерол. В сакове и долапи на прозорците и под дюшеците на леглата намерила 200 бр. тениски.
Срещу турския тираджия е повдигнато обвинение за подкуп на длъжностно лице. Делото срещу него е минало по реда на съкратеното съдебно следствие. Той признал вината си и изразил съжаление за постъпката си и получил наказанието саммо в едно зъседание. Освен условната присъда ще плати и 500 лв. глоба, съобщава "24 часа".