Шефът на АИКБ: Най-вероятно утре ще поискаме оставка на шефа на КЕВР
Секция: ИКОНОМИКА
01 Август 2015 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на АИКБ: Най-вероятно утре ще поискаме оставка на шефа на КЕВР

София /КРОСС/ На утрешната пресконференция най-вероятно ще поискаме оставка на председателя на КЕВР. Това заяви пред Фокус Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). По думите му, на пресконференция ще вземат участие четирите работодателски организации и двата синдикати.
Темата ще е за резултатите от националния протест на 29 юли и за следващите стъпки, които бизнесът ще предприеме. „Ние не приемаме тези цени. Смятаме, че това не е експертно, а политическо-популистко решение на КЕВР", обясни Велев. „Ще искаме преразглеждане на решението, както и най-вероятно оставка на председателя на КЕВР, пътна карта, промяна в законите и мораториум върху присъединяването на производители на електроенергия с преференциални цени", заяви той.
Според него това е едно увеличение, което индустрията нито може, нито иска да понесе и приеме. „То ще доведе до спад на доходите, до съкращаване на работни места и до ръст на цените на дребно. В същото време това решение казва на крадците „Вързахме баланса на НЕК, вие може да продължавате спокойно да крадете", посочи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).