Ася Методиева от „Денят започва“ ще специализира политически науки
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2015 15:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ася Методиева от „Денят започва“ ще специализира политически науки

София /КРОСС/ Водещата на „Денят започва" по БНТ Ася Методиева заминава на едногодишна специализация в чужбина. Тя ще продължи обучението си в сферата на политологията и политическите науки в Унгария. Ася Методиева стана водеща на „Денят започва" преди около две години, след като бе репортер в „По света и у нас".
„1600 интервюта, които бележат пътя ми в сутрешния блок на БНТ. Две години, в които се старах да бъда честна към вас, зрителите, и критична към гостите. Сега се разделяме за около една година, в която се надявам, че ще натрупам още знания, за да помагам вие да сте по-информирани. Благодаря ви!" Това бяха финалните думи на Ася в днешното предаване.
Новините на „Денят започва" вече се водят от репортера на „По света и у нас" Юлия Стефанова. От 2010 г. тя следи основно събитията и проблемите в областта на социалната политика и здравеопазването.
Днес в сутрешния блок „Денят започва" стартираха и две нови рубрики, с които предаването ще зарежда с летни емоции зрителите. Едната от тях е кулинарната "Хапка свежест", с водещ Сандра Алексиева. Всеки ден тя ще приготвя вкусни, лесни и достъпни летни рецепти.
С началото на ваканционния месец стартира и рубриката „Денят започва... и на море" с репортера Благой Цицелков. През август екипът ще търси летни забавления, морски истории, солени новини, заровени в пясъка, и проблеми, които ще показва в ефира на националната медия.