Спасители извадиха четирима от морето само за час
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2015 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спасители извадиха четирима от морето само за час

Бургас /КРОСС/ Четирима души са спасени само за час на Северния плаж в Бургас.
Две приятелки влизат днес, около 11 ч., в неохраняемата зона след т. нар. Евин плаж на Бургас. Мъртвото вълнение ги повлича навътре в морето и само близостта на последния, 17 - ти пост, ги е отървала. Двамата спасители скачат във водата и успяват да извадят едната жена, след което се връщат за другата. Тя вече била потънала и изпаднала в клинична смърт, не е дишала и не е имала сърдечен ритъм. Спасителите я обдишват с амбу, започват сърдечен масаж и с помощта и на пристигналия на място медицински екип успяват да я изведат от клинична смърт. Пострадалата е 63 - годишна бургазлийка, настанена е в "Реанимация", в тежко състояние.
Малко след това, спасителите от същия пост вадят от водата и две давещи се русначета.
И днес флагът на бургаския плаж е червен, заради мъртвото вълнение. Опасността от него обаче масово е подценявана, коментират спасители. Всяко лято те срещат огромни трудности при ваденето на хора от водата, които, смятайки се за добри плувци, отказват да се съобразяват с флаговата сигнализация.
Мъртвото вълнение и неохраняемите плажове продължават да вземат жертви - през уикенда 15-годишно момиче се удави на ивица без спасители в село Атия, а трупът на 34-годишен човек от Сливен беше намерен на плажа в Слънчев бряг.