Предстоящи събития в страната за утре, 4 август
Секция: Предстоящи събития
03 Август 2015 19:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 4 август

***
София /КРОСС/ От 11.30 часа в МОСВ, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще даде пресконференция по повод първата обявена процедура по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020" за финансиране на мерки за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци.

***
Видин/ с. Жеглица /КРОСС/ От 16.00 часа в землището на с. Жеглица министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие официалната церемония за откриването на Регионалното депо за битови отпадъци, реализирано по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Видин" .

***
София /КРОСС/ В 10.00 часа в административната сграда на Район „Възраждане" на Столична община, кметът на района Савина Савова ще подпише меморандум за сътрудничество с Национална браншова организация „Индустриален клъстер електромобили" (ИКЕМ) за развитието на електрическата мобилност, изготвяне на модели за градски транспорт с електрически превозни средства, транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили, екологично чист транспорт за сметоизвозване, обмен на информация и партньорство за развитие на електрическата мобилност в района.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба БТА Българският център за нестопанско право ще представи Индекса за устойчивост на неправителствените организации 2014 за България.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа кандидатът за кмет на София на БСП проф. Михаил Мирчев и председателят на градския съвет на БСП в столицата Калоян Паргов ще подкрепят
инициативата на общинския съветник Румен Георгиев, който стартира подписка за премахване на забранителния режим за влизане в резиденция "Лозенец". Събирането на подписи ще се случи в "Приемна на открито" е на резиденция на ул. "Милин камък" №70.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресцентъра на зала „Арена Армеец" Supercross Sofia и КАТ София организират събитие по повод съвместната им кампания за безопасност на пътя „Сигурност в състезанието, безопасност на пътя".

***
София /КРОСС/ От 17.30 часа до 19.30 часа на пл. „Св. Неделя" Министерство на регионалното развитие и благоустройството организира информационен ден по проект „Енергийно обновяване на българските домове".

***
Асеновград /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе брифинг в кабинета на кмета д-р Емил Караиванов.

***
Асеновград /КРОСС/ От 16.00 часа в двора на Дома за деца лишени от родителски грижи „Таню войвода"-Асеновград, където кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов официално ще открие паметната плоча на „Войводата", който е прекарал по-голямата част от живота си Асеновград.

***
Асеновград /КРОСС/ От 20.00 часа на пл. "Академик Н. Хайтов" ще се проведе дефиле и концерт на колективите от Турция и Испания, които са част от Международния фолклорен фестивал в Пловдив за 2015 .

***
Банско /КРОСС/ В Банско ще се проведе информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза с измерване на костната плътност. Консултациите ще се правят в пенсионерския клуб в града между 14.00 и 16.00 часа. Цената на изследването ще бъде 10.00 лева. За предварително записване може да позвъните на тел.0884 71 44 39, а допълнителна информация може да потърсите от Асоциация „Жени без остеопороза" - тел.02 963 47 15.

***
Бургас /КРОСС/ Саксофонистите Мат Маранти от САЩ, Катарина Томсен и Андре Симиоти от Германия, както и американският китарист Алекс Гуудман са част от музикантите, които ще забъркат летен джаз-коктейл на откритата сцена във Флората. Това ще се случи в последната вечер на фестивала "Джаз в Бургас" - 04-ти август от 19.00 часа.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа жителите и гостите на Варна могат да посетят кораб-музей „Дръзки" - единственият в света запазен военен кораб от този клас, свидетел за първата голяма победа на Българските военноморски сили.

***
Варна /КРОСС/ От 17.00 часа във варненската Регионална библиотека „Пенчо Славейков" ще бъде представена книгата „Мистерията на българските стенописи. Да докоснеш Бога" на Веселина Вачкова и Марияна Шабаркова-Петрова.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 08.30 часа в парк Марно поле ще се проведе кампания на БНТ 2 „Парламентът на Европа".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА на пресконференция ще бъде представено предстоящото от 14 до 23 август шесто издание на Арт резиденция „Старото училище" в с. Горна Липница на тема „Ритуално изкуство - време и пространство".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.30 часа в зала 314 на Областна администрация ще се проведе пресконференция на тема „Повишаване на контрола при добива и извозването на дървесина на територията на област Велико Търново".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21.00 часа в Летния театър във Велико Търново ще се проведе инициативата Лятно кино с филма на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов „Урок".

***
Видин /КРОСС/ От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА лидерът на ПП Движение „България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева, Найден Зеленогорски, зам.-председател на партията и съпредседател на групата на Реформаторския блок (РБ) и Димитър Делчев, зам.-председател на ДБГ и секретар на парламентарната група на РБ ще дадат пресконференция.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа, в Община Видин ще бъдат отворени постъпилите оферти по открита процедура с предмет: „Услуга за предоставяне на оборудване и техника за сметосъбиране и сметоизвозване" с Обособена позиция № 1 - Предоставяне на съдове за битови отпадъци за нуждите на Община Видин и с Обособена позиция № 2 - Предоставяне на техника за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на Община Видин. След отварянетои ще се извърши класиране на участниците.

***
Добрич /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе тържествено откриване на специализираното международно изложение „Селското стопанство и всичко за него".

***
Добрич /КРОСС/ От 19.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили, посветен на 136 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

***
Пещера /КРОСС/ От 19.00 часа в храма „Света Богородица" ще гостува чудотворната икона на Света Богородица „Златната ябълка".

***
Пловдив /КРОСС/ От 17.30 до 19.30 часа на пл. „Централен" Министерство на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове".

***
Разград /КРОСС/ От 09.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заедно с Областния управител Петър Василев, ще проведат работна среща с представители от структурата на Министерството на труда и социалната политика от област Разград. Брифингът с журналисти ще бъде в 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация.

***
с. Арбанаси /КРОСС/ От 10.30 часа в с. Арбанаси - Атракцион „Калоянова крепост", ще се проведе Брънч за майки и бебета. Организатори на проявата са РЗИ - В. Търново, Община В. Търново и Център за родители " Happy mums".

***
Сливен /КРОСС/ От 12.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се проведе пресконференция на ВМРО с участието на Ангел Джамбазки.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.30 часа в зала 2 на Община Стара Загора, кметът Живко Тодоров ще подпише договорите за началото на реконструкцията на кръговото кръстовище на ул."Капитан Петко Войвода" и бул."Цар Симеон Велики", както и за реконструкция на горски път в с. Люляк.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 17.00 часа в залата на Общински съвет Стара Загора ще се проведе обществено обсъждане на предложения за изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие - Стара Загора.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.30 часа в Община Шумен ще се проведе междинна пресконференция във връзка с проект „Интегриран воден цикъл на град Шумен-II етап", по ОП „Околна среда 2007 - 2013 г."

***
Ямбол /КРОСС/ Министърът на здравеопазването Петър Москов и заместник-министър Ваньо Шарков ще посетят МБАЛ „Св. Панталеймон" в Ямбол. Те ще се срещнат с директорите на РЗИ и ЦСМП, както и с представители на гранична полиция и дома за бежанци в Елхово. От 13.00ч. в МБАЛ „Св. Панталеймон" в Ямбол ще се проведе брифинг за журналисти.