Ананиев: Важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет, затова настояваме за ясен график
Секция: ПОЛИТИКА
03 Август 2015 19:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ананиев: Важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет, затова настояваме за ясен график

София /КРОСС/ В едно управление важните реформи се правят в първата година на всеки кабинет - в рамките на първите 12 до 18 месеца, за да има време в следващите две години да се видят резултатите от проведените реформи. Затова от Реформаторския блок заявихме още миналата седмица, че настояваме за възможно най-бързо свикване на Съвета за развитие - коалиционният формат за сътрудничество, за да се направи ясен график за въвеждане на ключовите реформи. Това заяви пред ТВ7 народният представител от Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите" Настимир Ананиев.
В коментар на провежданата от телевизията анкета, Ананиев подчерта, че сегашната политическа ситуация не създава предпоставки за предсрочни избори, защото коалиционното правителство, което управлява страната последните 9 месеца, е донесло стабилност. Но е факт, че имаме различия, посочи Ананиев.
Бяхме свидетели на безпрецедентни действия в петък, при дебатите около Закона за борба с корупцията по високите етажи на властта. Парламентарната група на ГЕРБ фактически не даде знак за подкрепа на законопроект, подписан от премиера Борисов, припомни Настимир Ананиев.
Според него в резултат на действията на отделни партии в Народното събрание в обществото остава впечатлението за съществуването на две мнозинства, едното от които е на хартия, между 4-те партии, които подкрепят управлението, и друго - задкулисно, което се включва от време на време, както се случи около предложенията за промени в Конституцията и избора на подуправители на БНБ.
Подуправителите на БНБ носят морална отговорност, сигурно и друга, за фалита на КТБ. Не може да си част от Управителиня съвет на БНБ, да наричаш себе си професионалист и да не виждаш какво се случва с една от най-големите банки в България, настоя Настимир Ананиев.
Относно предстоящите местни избори и коментарите за възможностите на РБ, народният представител припомни, че на последните парламентарни и европейски избори Реформаторите са доказали, че могат да се обединят в интерес на десните избиратели.
ДСБ беше и последната партия от РБ, която потвърди желанието си за единна регистрация за местните избори. В момента се работи върху коалиционното споразумение и очакваме в най-скоро време то да бъде утвърдено и да продължим работата, каза още Настимир Ананиев. Според него на този етап от развитието си РБ не се нуждае от отделен лидер, но след местните избори е възможно да се говори за по-голяма консолидация на Блока.