Колко разрушителни могат да бъдат експлозивите?
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Август 2015 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колко разрушителни могат да бъдат експлозивите?

/КРОСС/ Експертът по експлозиви Мат Барнет, основател и управител на Текспло Експлозивс (Texplo Explosives), е човекът, който детонира сгради или съоръжения, които трябва да бъдат премахнати, независимо в коя точка на земята се намират. Discovery Channel разкрива силата на експлозивите в новата поредица „Внимание ще гръмне!" с премиера на 7-ми август, петък, от 21:00 ч.

От над 100-килограмови експлозиви от Втората световна война до лаборатории за метамфетамин, всяка задача за детонация е свързана със свои собствени уникални предизвикателства. Затова Мат разчита на своя екип от дългогодишни приятели и колеги - експерти по взривните вещества. За всяка задача за детонация той и екипът на Текспло трябва да подготвят подходящ план, инструменти и експлозиви, за да се гарантира, че клиентът ще е доволен, както и никой няма да пострада при самото взривяване.

Мат Барнет е собственик на Текспло, компания за експлозиви, която наскоро открива в Колумбус, Тексас. Той е майстор-занаятчия и специалист по експлозиви, който може да направи почти всичко от малко тротил и детонационанен кабел. Открива страстта си едва на 7-годишна възраст, когато баща му го учи как да прави черен прах за ракети. Любовта му към експлозивите продължава и в гимназията, когато си печели прякора „момчето-бомба", след като взривява няколко портокала в училищния стол. По-късно Мат завършва химия в университета A&M в Тексас и става сертифициран техник по невзривени артилерийски снаряди.