Екипи на ЕНЕРГО-ПРО извършват ремонти и обслужване на мрежата в Провадия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2015 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екипи на ЕНЕРГО-ПРО извършват ремонти и обслужване на мрежата в Провадия

Варна /КРОСС/ Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи от Варна извършват ремонти и обслужване на съоръженията от електроразпределителната мрежа в Провадия. Целогодишно те изпълняват дейности за подобряване качеството на подаваната към клиентите на дружеството енергия, както и за ограничаване на аварийността по мрежата.
На ул. "Търново" специалисти от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи извършиха изнасяне на електромери на границата на собствеността и подмяна на част от мрежата ниско напрежение. Електромерите бяха подменени с нови, а старият меден проводник бе заменен с нов усукан проводник, който е по-надежден при неблагоприятни атмосферни условия.
Една от важните сезонни дейности на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е поддържане на сервитутните зони на проводниците от въздушните мрежи ниско и средно напрежение. Специалисти от компанията орязаха клони на дървета, които са достигнали опасна близост до въздушните проводници на улица „В. Априлов" в града. Санитарното почистване на клони се прави периодично, за да се предотврати възникване на аварии при неблагоприятни атмосферни условия - силни ветрове и виелици, при които клоните докосват въздушните проводници и предизвикват смущения в електрозахранването. През летните месеци допирът на прорасналите клони с проводниците създава риск от къси съединения и възникване на пожари.
С превантивните дейности, които ЕНЕРГО-ПРО Мрежи предприема като ремонти, обновяване на съоръженията, поддържане на сервитутните зони на въздушните електрически линии се цели да се поддържа качеството и сигурността на доставяната електрическа енергия.